Ik Ibiza.JPG

Marieke in a nutshell:

Cijfertjes

creatief

oude reclame borden

knalroze

mindset

ons VW busje

Amerika

Scandinavië

vliegangst

 
 

Ik ben de miss achter Money Bliss.

Ik kom uit een gezin waar vader werkte en moeder in het begin thuis was voor ons. Later, toen mijn broertje en ik op school zaten, viel ze als juf in bij ons op school. Ik kom dus niet uit een rijke familie. Sterker nog, mijn vader was werkloos toen ik geboren werd. 

Mijn moeder was en is de baas over het huishoudgeld en van jongs af aan vertelde ze dat ze 1000'tjes aan het sparen was. Het enige wat ik zag was een huishoudpotje (dat was bij ons een echt stenen potje) waar elke week geld in ging of eruit werd gehaald. Ik was nog jong en had niet heel veel verstand van geld, maar daar zaten geen 1000'tjes in, dat wist ik wel. Als we op een zaterdag, kleren gingen kopen dan gingen er cheques mee, maar dat waren geen 1000'tjes. Dus waar bleven die dan? geen idee.

Mijn moeder was en is wel een spaarder. Dat heb ik later pas echt ingezien (ah die 1000'tjes stonden dus op de bank!). Mijn vader daarentegen had en heeft nog steeds wat meer de balans, sparen maar ook uitgeven.

Geld, sparen of aflossen ik heb er niet veel mee gedaan in mijn jonge jaren. Ik had geen tekort maar was ook niet echt druk met geld. Ik kon wel sparen, want als ik iets wilde, dan moest ik ervoor sparen en dat lukte dan ook. Later toen ik een baan had, spaarde ik wel, maar dat ging niet vlot.

In 2007, net voor de economische crisis, kocht ik mijn eerste huis. Ik kocht het van de woningstichting en woonde er al in, dus heel duur was het gelukkig niet. Dit is achteraf een verstandige zet gebleken want "onder water" heb ik niet gestaan.

Ik kreeg een relatie en mijn vriend (nu man) had ook een eigen woning. Na verloop van tijd wilden we gaan samenwonen en ook dit was tijdens de crisisperiode. Zijn ouders hebben zijn woning gekocht en  hun eigen woning verkocht. De opzet was goed, maar we kregen toch een restschuld voor onze kiezen. Gelukkig hadden we beide spaargeld en konden we dit op deze manier oplossen.

In die tussentijd heb ik bedacht dat als we alleen mijn huis nog hadden, we uiteindelijk bijna 1 maandsalaris konden gaan sparen en dus ook flink konden gaan aflossen (met dank aan het boek 'Hypotheek vrij' van Gerhard Hormann). Hierdoor heb ik al onze vaste lasten in kaart gebracht en dankzij het boek en het samenvoegen van onze administraties wist ik inmiddels ook wat voor hypotheek we hadden. We zijn dan ook flink gaan aflossen op onze hypotheek en konden in 2017 helemaal hypotheek vrij zijn! Ware het niet dat we een ander huis hebben gekocht en het hele " hypotheek-spel" opnieuw begon. We hebben een deel van het huis uit eigen middelen kunnen betalen en de rest met een hypotheek.

Inclusief alle kosten, keuken, vloer etc. hebben we 50% direct kunnen betalen en 50% middels een hypotheek gefinancierd, met nog steeds voldoende geld op de spaarrekening. We hebben er ook weinig tot niets voor hoeven laten, sterker nog we reizen nog steeds regelmatig en uit eten gaan doen we ook nog steeds.

Op deze site lees je meer over geldzaken, waarom geld leuk is (ja echt en het helpt om het leuk te vinden), en hoe je dus sneller Financieel Onafhankelijk wordt (ons doel!).

In mijn programma, leer je zelf ook verstandig om te gaan met geld en wil ik je helpen om meer inzicht te krijgen in je eigen financiën en je spaardoelen en dromen te behalen.