Money Bliss site bureaublad.jpg
 

Money Bliss

De letterlijk vertaling van Money is geld en Bliss is geluk/gelukzalig. Geld en geluk zijn erg belangrijk voor mij en dat is nou precies de reden waarom ik voor deze naam heb gekozen.

Met geld kan ik een stukje meer geluk kopen, maar ook gezondheid, een dak boven mijn hoofd, eten etc. Dit is voor iedereen weggelegd, dus jij kan dat ook!

Het is vandaag de dag zo makkelijk om geld uit te geven, maar ook is het inzicht soms ver te zoeken. Alles wordt maar automatisch van je rekening afgeschreven, facturen komen niet meer per post maar per e-mail, of je moet inloggen.

Wil jij ook:

-vaker op vakantie;

-sparen voor een sabbatical;

-sparen zodat je je kan omscholen en je dus een tijdje zonder salaris kan;

-minder werken;

-een huis kopen, waar je tegenwoordig eigen geld moet meebrengen;

-wel eens weten waarom je halverwege de maand geen geld meer hebt in plaats van dat je iedere maand overhoudt;

-gewoon je financiële administratie op orde hebben?

Bij al deze vragen en nog veel meer om jouw geldgeluk te bereiken, ga ik je helpen.

Ik geef je weer structuur, help je om spaardoelen en dromen te realiseren etc. Dus niet langer wachten maar juist nu beginnen!

*Dismclaimer, ik verwacht wel dat jij/jullie zelf flink aan de slag gaan. Voor niks gaat de zon op en al het andere is soms even bikkelen. Ik geef je handvaten, tips en help je op weg. Maar daarna is het aan jou/jullie er iets mee te doen en blijven doen.

 

Wie ben ik

 
9U5A8653.jpg
 
 

Ik ben Marieke  "Miss Money Bliss",

Jarenlang deed ik weinig met geld. Ik kreeg salaris, betaalde de rekeningen, maar ondertussen wist ik  niet eens wat voor soort hypotheek ik had. Ik spaarde wel, dat was me geleerd en dat is ook goed maar zonder echt doel.

Mijn vriend (inmiddels man) en ik besloten om, middenin de huizencrisis, te gaan samenwonen. Beide hadden we een koopwoning. Oplossing: zijn ouders kochten zijn appartement en zij verkochten hun eigen huis en wij samenwonen in mijn huis (alles in goede harmonie overigens).

Tijdens dit verkoopproces duurde alles te lang en achteraf viel het best mee, namelijk één jaar. Tijdens deze periode (achteraf heel waardevol), ben ik me juist gaan verdiepen in de financiën. De gedachte was vrij simpel, we konden allebei afzonderlijk leven met een huis, dus ook samen leven met twee huizen. Klinkt simpel maar was geen automatisme als je een koper zoekt en die komt (even) niet.Volgende conclusie was: als het appartement wel verkocht is, dit serieus in de kosten scheelt en er dus meer ruimte om te sparen is.

Na een jaar, huis van mijn schoonouders verkocht, appartement verkocht en wij konden samen wonen. De restschuld van het appartement konden we dankzij ons spaargeld in één keer aflossen en zelfs nog een eerste extra aflossing van de inmiddels gezamenlijke hypotheek doen. Doel was namelijk, samenwonen en hypotheek vrij.

Ik las in die tijd het boek 'Hypotheek vrij' van Gerhard Hormann, wat inzicht geeft en nuttige tips.

 

Wil je meer lezen over mij?

 
 

 

Wil je nog meer lezen over hoe wij  bezuinigen en hoe wij met hypotheken omgaan, lees dan de blogs

 
blueberrydynamic-texture-pack-01-img10-highres.jpg
 

Waarom ik geld en financiën belangrijk vindt?

Is geld belangrijk? Wat is jou opvatting over geld?

Ik vind geld heel belangrijk. Ik vind geld leuk, geef het graag uit aan bepaalde zaken, maar ik hou ook enorm van sparen en onze hypotheek aflossen. 

Waarom ik het zo belangrijk vindt? Omdat geld je in leven houdt, je kan er eten mee kopen en je kan er een dak voor boven je hoofd mee betalen. Allemaal eerste levensbehoeften. 

Maar ben ik dan dag in dag uit met geld bezig? Nope, niet meer. Het is juist belangrijk om niet te gaan piekeren en krampachtig over geld te doen. Ja je moet wel je financiële administratie op orde houden, dat is het begin en moet je blijven doen. Daarnaast geloof ik in de wet van de aantrekkingskracht en in je eigen mindset. Heb er vertrouwen in dat het goed gaat, maar werk wel aan die aantrekkingskracht.

Mijn missie? Financieel onafhankelijk worden met een beetje luxe. En dat wens ik jou ook!

 

 

Waarom ik mijzelf geen budgetcoach noem?

 

In mijn optiek is budgetcoach een te negatief woord. Help ik jou om op een budget te gaan? Nee dat is niet mijn streven. Ik wil dat jij of jullie juist meer gaan nadenken waar je je geld aan uitgeeft, is het echt nodig en spaar je wel voor je doelen en dromen. Ik help je om op uitgaven te besparen en slimmer om te gaan.

Het is een kwestie van anders met je geld omgaan en anders indelen en soms op een budgetachtige manier. Door mijn eigen ervaringen, en opleiding budgetcoach kan ik je zeker helpen. 

Kortom ik help jou inzicht geven met of zonder budget! 

 
Pixabay money-3097318_1920.jpg