Doelen

Misschien dat je nu afvraagt waarom je doelen nodig hebt. In mijn blog begin van dit jaar heb ik het ook over doelen gehad maar wil je toch nog even helpen herinneren. Soms zakken dat soort voornemens of gedachte weer even weg ;-).

Dus waarom doelen? Om er naartoe te werken!

Als je geen doel hebt, dan ga je dus doelloos door het leven. Dat is toch zonde.

Vroeger had ik ook geen echt spaardoelen. Ja een rijbewijs of een nieuwere auto, maar verder niet.
Inmiddels heb ik dat dus wel, en zo dat had ik veel eerder moeten doen.

Mijn uiteindelijke doel is om financieel onafhankelijk te zijn. En eigenlijk is dat nog te vaag. Ik zou eigenlijk ergens moeten noteren hoeveel ik dan nodig heb. dan kan ik daar concreet naartoe werken.
Maar ik heb ook subdoelen zoals voor vakanties, voor het aflossen van de hypotheek, voor onze Volkswagen busje (want hier moeten wij echt voor sparen aangezien we steeds weer wat moeten opknappen etc.), maar ook voor onze zorgverzekering aangezien we deze nu in 1 keer per jaar betalen. In 1 keer betalen scheelt ook weer wat geld en rente op je spaarrekening krijg je toch niet.

Maar ik heb ook andere doelen zoals:

Ik had ooit een doel om mijn 30ste verjaardag in Amerika te vieren. Dit was namelijk dezelfde periode dat er weer een nieuwe president zou worden gekozen. Dit had ik in 2008 al geroepen en in 2012 zou ik 30 worden. Maar op mijn 30ste zat ik dus wel in Amerika.

Op je werk worden vaak ook doelen gesteld. En die ga je dan vaak braaf halen. Maar waarom in je werk wel en in je privéleven niet? Doe je in je privéleven maar wat? Waar leef je dan voor?

Ik denk dat iedereen uiteindelijk wel een doel heeft. Probeer hem te benoemen en vier dit dan ook na het behalen. Gun jezelf een taartje, vrije middag en geniet ervan, de beloning voor je inspanning is dan nog leuker!

Hieronder zal ik alvast een aantal privé doelen noemen, misschien heb je er wat aan (grote en kleine doelen):

-Miljonair worden. Maak het concreet. 1 miljoen op de bank? En hoe ga je daar komen? Nee niet die loterij, want daar wacht iedereen op en maar weinigen krijgen hem. Ga zelf aan de slag. Hoe kom jij daar.

-Die ene mooie auto

-Hypotheek vrij

-X bedrag op de spaarrekening

-Die mooie reis (benoem dan welke mooie reis, waar wil je heen, wat zijn de kosten)

-Bepaalde tas willen hebben

-Binnen nu en 3 maanden uit eten bij dat ene restaurant of gewoon waar je het leuk en gezellig vindt

Ok en ga dan sparen. Open desnoods een aparte spaarrekening om voor dat doel te gaan sparen.

Maar een doel kan ook zijn:

-Opruimen en verkoop wat je niet meer nodig hebt op marktplaats.

-Eindelijk eens langs die oude vriendin

-Beginnen met vrijwilligerswerk

Kortom ik ben wel inmiddels echt van de doelen. Ik gebruik ze ook zakelijk. Werkt echt top! Je hebt vaak ook een to do lijst voor kleine dagelijks uit te voeren doelen en een vakantie is wel een groter doel. Schrijf je doel wel op, dat is de manier om naartoe te werken!