Spaar en bespaar tips voor het nieuwe jaar! Incl. een cadeau

Ik ben niet echt van de goede voornemens. Eigenlijk vind ik het raar dat je een tijd moet wachten totdat je kunt beginnen met goede voornemens. Je zou dat meteen moeten doen wanneer je het bedenkt.

Ok maar ik ga toch een paar tips geven voor het nieuwe jaar. Gewoon om je te helpen en deze tips zijn juist handig voor een nieuw jaar.

Tip 1: Spaar elke week een euro meer:
Hoe werkt dit. Week 1 spaar je 1 euro, week 2: 2 euro, week 3: 3 euro en uiteindelijk week 52: 52 euro. Zo spaar je in een jaar Eur 1.378,- Is toch een mooi bedrag!
Ik heb hieronder een link met het schema voor je, zo kan je afvinken welke week en/of datum je hebt gehad en hoeveel je die week moet sparen en je natuurlijk gespaard hebt.

Dit kan je doen in een echte ouderwetse spaarpot, spaarvarken, of je doet dat op je spaarrekening van je bank.

Er zijn verschillende variaties die je hierop kan doen.
-Je kan het omgekeerd doen. Je begint met week 1: 52 euro, week 2: 51 euro, week 3, 50 euro en week 52: 1 euro;
-of je doet de helft, week 1: 0,50 cent, week 2: 1 euro, week 3: 1,50 euro etc.

Je kan dan nog het document gebruiken door de getallen aan te passen. Het gaat erom dat je er bewust mee omgaat en je je doel gaat behalen.

Tip 2: Cadeaus voor Sinterklaas en Kerst het hele jaar door verzamelen:
Ken je dat, je zoekt cadeaus voor Sinterklaas of voor de Kerst en deze blijken juist nu niet te verkrijgen, omdat het alleen in een bepaald seizoen te verkrijgen is? Of juist nu is het ene product niet in de aanbieding, niet meer te krijgen etc etc.

Ga tijdig op zoek naar cadeaus. En met tijdig bedoel ik, ga alvast in het voorjaar of de zomer op pad. Of wanneer je iets ziet, schaf het aan in de uitverkoop. Dan ben je met Sinterklaas en Kerst een stuk relaxter.

Doe dat overigens ook voor de Kerst maaltijden. Koop niet alles op het laatste moment. Ik zie altijd mensen een dag voor Kerst nog met karren vol door de supermarkt gaan. Ik koop dan alleen nog de verse dingen. Al het andere heb ik dan al een tijdje in huis, want alles is toch lang houdbaar.

Tip 3: Let op de uitverkoop in Januari:
In Januari zijn talloze winkels weer aan het uitverkopen. En dat is fijn na een dure Decembermaand. Maar let op, haal alleen de dingen die je denkt nodig te zijn. Anders wordt het alsnog een dure Januari maand. Dingen kopen die je niet gebruikt maar nu zo lekker goedkoop zijn, en je vervolgens laat verstoffen in de kast en uiteindelijk weggooit is nog steeds duurkoop. Net zoals de kerstartikelen in de aanbieding, hartstikke leuk en ook wel echt goedkoper maar wat wat moet je met nog meer kerstballen als je kerstboom al vol hangt?
En ten 2e, weet ook wat de producten anders kosten, zonder dat er een uitverkoop is. Want het gebeurd dat de winkels het een uitverkoop doen laten lijken, maar dat ze de ‘ van’ prijs een stuk hoger hebben gemaakt en de ‘voor’ prijs hetzelfde als anders. Black Friday is daar ook zo’n mooi voorbeeld van.
Waar ik in Januari altijd wel blij van kan worden zijn de supermarkten en de drogisterijen. Vaak zie je daar 1+1 gratis acties. Maar misschien nog goedkoper? Dat is dan niet zo’n 1+1 actie, maar het eigen merk, vaak kwalitatief net zo goed alleen je betaald niet voor het “merk”. Is maar net waar je prioriteit naar uit gaat.